Εκπτώσεις στα ασφάλιστρα μηχανικών, γιατρών & δικηγόρων για 4 χρόνια, αντί 3

etaa_9Εκπτώσεις στα ασφάλιστρα για τέσσερα χρόνια, αντί των τρία που αρχικά προέβλεπε το σχέδιο του νέου Ασφαλιστικού, θα δώσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς από την 1/1/2017 οπότε θα συνδεθεί το ύψος των εισφορών με το εισόδημα.

Το ένα επιπλέον έτος «προσαρμογής» των επιστημόνων στα νέα δεδομένα (αύξηση της μηνιαίας επιβάρυνσης μετά την κατάργηση των ασφαλιστικών κλάσεων) προβλέπει η τελική διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό.

Η έκπτωση είναι 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, η οποία μειώνεται κλιμακωτά κατά 1 ποσοστιαία μονάδα για κάθε 1.000 ευρώ επιπλέον εισόδημα. Δηλαδή σε εισόδημα 20.000 ευρώ η έκπτωση θα είναι 40%, για τα 30.000 ευρώ στο 30%, έως ότου πέσει στο 5% για εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ. Η έκπτωση (η οποία δεν ικανοποιεί τους επιστημονικούς φορείς) θα αφορά στο σύνολο της ασφαλιστικής επιβάρυνσης, δηλαδή τις εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρικό, υγεία, εφάπαξ και, για την ηγεσία του υπουργείου, αποτελεί το «κλειδί» για να αυξηθεί η εισπραξιμότητα των εισφορών.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι την έκπτωση που δίνεται στους επιστήμονες έχουν ζητήσει να δικαιούνται και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ το υπουργείο προσπαθεί να εντάξει στο καθεστώς των εκπτώσεων τους οικονομολόγους – μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΤΟΣ

Αναδημοσίευση από : b2green.gr

One Response to “Εκπτώσεις στα ασφάλιστρα μηχανικών, γιατρών & δικηγόρων για 4 χρόνια, αντί 3”