Η Δούρου απορρίπτει τη λύση Ψυττάλειας για την αποχέτευση Ανατολικής Αττικής

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σύμφωνα με δημοσίευμα των notioanatolika.gr  απορρίπτει πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την σύνδεση με τη Ψυττάλεια, ως λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό το ενδεχόμενο ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης, αντιτάχθηκε σθεναρά σε αυτό το ενδεχόμενο, Ο αντιπεριφερειάρχης με αφορμή την ανάθεση μελέτης δυναμικότητας της Ψυττάλειας από την ΕΥΔΑΠ στο ΕΜΠ, έστειλε επιστολή στον Υπουργο Περιβάλλοντος κ Μανιάτη με την οποία εξέφρασε τις ενστάσεις τόσο τις δικές του όσο και των φορέων του Πειραιά :

«Η λύση μεταφοράς λυμάτων από τη Νότιο και Ανατολική Αττική σε αποστάσεις, που φτάνουν και ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα αντίκειται στις βασικές επιστημονικές και τεχνικές αρχές διαχείρισης λυμάτων, δηλαδή την εγγύτητα στον τόπο παραγωγής, το κόστος λειτουργίας και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους»

Επιπροσθέτως σημειώνει ότι η ΕΥΔΑΠ έχει πρόβλημα στην Ψυττάλεια με την απομάκρυνση της λυματολάσπης.

Σε δηλώσεις του που έκανε στο notionatolika.gr o αντιπεριφερειάρχης ανέφερε το παράδειγμα του Θριασίου, που αν και σε κοντινή απόσταση, διαθέτει δική του μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, χωρίς προβλήματα, όπως υποστηρίζει.fc13a-cea4ceb7cebcceb5cf84ceb1cf86cebfcf81ceaccf84cf89cebdcf85ceb3cf81cf8ecebdceb1cf80cebfceb2cebbceaecf84cf89cebdcf84ceb7cf82ce91c

«Και στα λύματα ισχύει ακριβώς ότι λέμε για τα απορρίμματα. Πώς δηλαδή για τη μία περίπτωση όπως αναδείχθηκε και από την επιστολή της Ρένας Δούρου θα προτείνουμε διαχείριση από μικρές μονάδες αντί το σύνολο των απορριμμάτων να οδηγείται στον ΧΥΤΑ της Φυλής ενώ από την άλλη να προωθούμε το σύνολο των λυμάτων σε μια μονάδα;» προσθέτει.

Το παρόν μπλογκ είχε προβλέψει από πέρσι αυτή την εξέλιξη, Δυστυχώς στην περιοχή μας οι φωνές τρομολαγνείας δεν έχουν επιτρέψει έναν σοβαρό διάλογο για το θέμα. Ελάχιστες φωνέςτόλμησαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων.

Γεγονός είναι ότι ενώ μεν ο ΣΥΡΙΖΑ απεύφεγε προεκλογικά να πάρει θέση σε περιφερειακό επίπεδο, στο τοπικό επίπεδο στήριξε την υποψηφιότητα της κας Αμαλίας Τόκα για τη δημαρχία Ραφήνας-Πικερμίου, γνωστή πολέμια του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Θα θέλαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, στην ταχύτερη, επιστημονική και οριστική λύση του ζητήματος, καθώς υπάρχει και το θέμα των προστίμων της ΕΕ.

Αναδημοσίευση από: viologikoskatharismosspata.wordpress.com